Monsanto şi Dow Agrosciences încheie un nou acord de licenţă pentru tehnologia de obţinere a soiei Roundup Ready 2 Yield

6/2/2010

Extinde licenţa anterioară şi va lărgi accesul şi experienţa fermierilor în ce priveşte utilizarea noii generaţii de soiuri rezistente la ierbicide, care oferă randamente mai mari

ST. LOUIS (2 iunie 2010) – Astăzi, gama de seminţe pe care agricultorii o vor avea la dispoziţie în viitor s-a lărgit, întrucât compania Monsanto (NYSE: MON) i-a acordat societăţii Dow AgroSciences o nouă licenţă, purtătoare de redevenţă, pentru soiul Roundup Ready 2 Yield®. Noul acord îi extinde societăţii Dow AgroSciences drepturile actuale de cumulare a caracteristicilor genice şi cele licenţă, asupra tuturor mărcilor de seminţe de soia şi parteneri de licenţă ai companiei Monsanto.

„Prin relaţia noastră de colaborare cu Dow AgroSciences, un număr mai mare de fermieri vor putea să profite de ocazia oferită de soiul Roundup Ready 2 Yield şi de randamentul crescut pe care acesta îl are, folosind noi combinaţii de caracteristici şi mărcile de soia pe care le preferă”, a spus Brett Begemann, vice-preşedintele executiv al companiei Monsanto în domeniul producţiei globale de seminţe şi caracteristici. „Acest acord reprezintă încă o validare a faptului că platforma Roundup Ready 2 Yield constituie o bază solidă pentru o producţie industrială de vârf în sectorul soiei”.

Anul acesta, fermierii americani experimentează beneficiile caracteristicii soiei Genuity® Roundup Ready 2 Yield® în peste şaptezeci de soiuri din mai multe mărci, pe o suprafaţă totală de 6 milioane de acri.

„Experienţa pe care am dobândit-o lucrând cu această caracteristică ne face încrezători şi ne determină să extindem acest acord de licenţă”, a spus Antonio Galindez, preşedintele şi directorul executiv al firmei Dow AgroSciences. „Această caracteristică le oferă clienţilor noştri, fermierii, randamentul pe care aceştia îl caută şi suntem bucuroşi că în viitor le vom putea oferi combinaţii de caracteristici care să-i ajute să producă mai mult şi mai eficient”.

Puncte convenite în cadrul acordului:

  • Monsanto îi acordă firmei Dow AgroSciences o licenţă neexclusivă, purtătoare de redevenţă pe teritoriul Statelor Unite, pentru a produce, vinde şi acorda sublicenţe pentru seminţe şi germoplasmă produse prin tehnologie Roundup Ready 2 Yield.
  • Dow AgroSciences primeşte, totodată, opţiunea de a acorda licenţă pentru tehnologia Roundup Ready 2 Yield şi în alte regiuni în care Monsanto intenţionează să comercializeze această tehnologie, după ce Monsanto îşi va obţine aprobările necesare conform legislaţiei din ţările respective – inclusiv în ţări mari producătoare de soia, precum Brazilia.
  • Dow AgroSciences dobândeşte dreptul de a cumula tehnologia Roundup Ready 2 Yield cu alte caracteristici biotehnologice.
  • Dow AgroSciences capătă şi dreptul de a acorda licenţe pentru germoplasma produsă de Dow AgroSciences care conţine tehnologie Roundup Ready 2 Yield, fie individual, fie cumulativ, terţilor care au licenţe Genuity Roundup Ready 2 Yield de la Monsanto.      
  • Nu au fost menţionate detaliile suplimentare ale acordului.

„Ne bucurăm că, împreună cu Dow AgroSciences, am putut face astfel încât să punem din nou interesul fermierilor pe primul loc”, a spus Begemann. „Avem încredere că acest nou acord va avea la fel de mult succes ca şi colaborarea noastră cu SmartStaxTM, din domeniul porumbului. Este încă un exemplu de acord încheiat de Monsanto şi Dow AgroSciences, prin care fermierilor li se va oferi o paletă impresionantă de opţiuni, atât în prezent, cât şi în campaniile care vor veni”.Scurtă descriere a societăţii Dow AgroSciences
Dow AgroSciences LLC, cu sediul în Indianapolis, statul Indiana, S.U.A., este o societate agricolă de înalt nivel, care oferă soluţii agrochimice şi biotehnologice inovatoare, la nivel mondial. Societatea, filială aflată în întregime în proprietatea firmei The Dow Chemical Company, are un nivel al vânzărilor de 4,5 miliarde $. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să consultaţi: www.dowagro.com

Scurtă descriere a companiei Monsanto
Compania Monsanto este un furnizor mondial de frunte în domeniul soluţiilor tehnologice şi produselor agricole care au ca scop îmbunătăţirea productivităţii exploataţiilor şi a calităţii alimentelor. Compania Monsanto rămâne axată pe activităţile prin care atât micii proprietari de exploataţii, cât şi fermele la scară mare să poată produce mai mult de pe suprafeţele pe care le deţin, conservând, în acelaşi timp, o cantitate mai mare de resurse naturale, precum apa şi energia electrică. Pentru a afla mai multe despre activitatea şi angajamentele noastre, vă rugăm să vizitaţi: www.monsanto.com De asemenea, ne puteţi urmări activitatea pe Twitter®, la: www.twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the RowsSM, la www.monsantoblog.com, sau vă puteţi abona la buletinul nostru de ştiri, News Release RSS Feed.


Notă pentru editori: Genuity, Roundup Ready 2 Yield, SmartStax, precum şi Monsanto şi design-ul viţei-de-vie sunt mărci înregistrate ale firmei Monsanto Technology LLC.