Imbunătăţirea uleiului de soia reprezintă un pas important în obţinerea de alimente cu conţinut redus de grăsimi saturate şi fără acizi graşi trans

5/18/2010

Această realizare permite firmelor din industria alimentară să testeze şi dezvolte produse ce conţin ulei Vistive® Gold obţinut din soia.

ST. LOUIS (18 mai 2010) - Continuându-şi angajamentul de a furniza noi opţiuni pentru agricultură şi pentru un public consumator tot mai preocupat de sănătatea sa, firma Monsanto a anunţat încheierea unei etape importante privind înregistrarea unui produs ce va îmbunătăţi hrana datorită conţinutului redus de grăsimi saturate şi acizi graşi trans.

Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (Food and Drug Administration, FDA) a remis companiei Monsanto o scrisoare de răspuns notificând statutul de “General Recunoscut ca Sigur” (GRAS: Generally Recognized as Safe) pentru un nou produs alimentar. Scrisoarea FDA se referă la uleiul obţinut din soia Vistive Gold în condiţiile de utilizare prevăzute.

Statutul GRAS permite companiilor din industria alimentară să producă şi să testeze alimente ce conţin acest ulei obţinut din soia îmbunătăţită nutriţional, un pas important pentru diversificarea produselor cum ar fi cartofii prăjiţi sau biscuiţii.

“Produsul furnizează o şansă atât agriculturii, cât şi industriei alimentare de a contribui la satisfacerea cererii crescute de alimente mai sănătoase“, spune Roy Fuchs, Directorul pentru culturi oleaginoase al companiei Monsanto. “Vistive Gold oferă noi orizonturi spre următoarea generaţie de produse de soia, ceea ce poate aduce în mod direct avantaje pentru sănătatea consumatorilor. De asemenea, sperăm ca fermierii să beneficieze de preţuri mai bune pentru materia primă din care se va produce acest ulei, odată ce va fi lansat pe piaţă.”

Compania a depus toate documentele privind înregistrarea produsului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, la Departamentul de Agricultură al SUA (USDA), la Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor, cât şi la autorităţile abilitate din întreaga lume. După încheierea procedurilor necesare pentru înregistrare, firmele din industria alimentară vor putea achiziţiona acest ulei comestibil şi vinde produse alimentare sănătoase avându-l ca ingredient”.

“A;tept cu nerăbdare să semăn soia Vistive Gold,“ spune Victor Bohuslavsky, Vicepreşedinte al QUALISOY şi cultivator de soia din Nebraska. “Uleiul obţinut din aceste seminţe poate sprijini producătorii de alimente în a-şi atinge obiectivele de reducere a grăsimilor saturate şi trans din produsele destinate consumului. De asemenea, oferă posibilitatea de a fi folosit separat sau în combinaţie cu alte uleiuri, pentru a optimiza costurile şi gustul alimentelor.”

Această a doua generaţie, creată pe soia Vistive existentă deja, va furniza companiilor din industria alimentară un ulei de soia mai stabil, ce poate fi utilizat la prăjit, la prepararea biscuiţilor sau a altor alimente, cât şi la coacerea diferitelor produse, rezultând astfel scăderea nivelului grăsimilor saturate şi eliminarea acizilor graşi trans. Cercetarile au arătat că o dietă cu un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi trans contribuie esenţial la sănătatea inimii. În plus, studiile arată că produsele prăjite în noul ulei au savoarea şi gustul mai bine conservate.

“Un produs ca Vistive Gold este deosebit, deoarece oferă oamenilor o variantă mai sănătoasă, ce le permite să se bucure de mâncarea lor favorită fără a avea grija consumului prea mare de grăsimi saturate sau trans, “ spune Connie Diekman, Consultant, fost preşedinte al Asociaţiei Americane pentru Dietă. “Paşii mici spre o hrană mai sănătoasă pot face cu adevărat diferenţa.”

Monsanto se implică activ în încheierea de parteneriate de afaceri cu firmele interesate în a furniza consumatorilor produse alimentare conţinând acest ulei îmbunătăţit.Despre compania Monsanto
Monsanto este un lider global în furnizarea de soluţii bazate pe tehnologie şi de produse pentru agricultură ce vizează îmbunătăţirea productivităţii agricole şi calităţii hranei. Monsanto continuă să pună la dispoziţie instrumente care să permită atât fermierilor mici, cât şi mari, să producă mai mult de pe terenurile agricole pe care le exploatează, în timp ce folosesc mai înţelept resursele natural. Pentru a afla mai multe despre activitatea si angajamentele noastre, vă rugăm să vizitaţi: www.monsanto.com. De asemenea, ne puteţi urmări activitatea pe Twitter®, la: www.twitter.com/MonsantoCo , pe blogul companiei, Beyond the RowsSM, la www.monsantoblog.com, sau vă puteţi abona la buletinul nostru de ştiri, News Release RSS Feed.